Blog post

Recycling to the max

Recycling to the max

Affenzahn

Affenzahn is een tassenmerk uit Duitsland. De tassen zijn bedoeld als vriendje voor als je voor het eerst naar school gaat. Ervaar elk avontuur samen! Met een vertrouwd Affenzahn-gezicht is het dragen van een Affenzahn kleuterschoolrugzak als het dragen van een geruststellend stukje thuis. Een favoriet Affenzahn-dier is een constante metgezel.

Trek aan de tong en speel met de beweegbare haak en lus armen. Laat de fantasie van je kindje de vrije loop.

Naast dat het merk goed doordacht is voor de ontwikkeling van je kleintje heeft het ook een milieubewuste waarden die erg belangrijk is.

De producten die ze ontwikkelen worden gemaakt van stoffen die 50% gerecycleerde PET-flessen zijn. Een grote vriend bestaat uit 6 flessen (0,5 l) en een kleine vriend van 3 flessen (0,5 l). In vergelijking met conventionele productiemethoden, vermindert deze methode de afvalwaterproductie met 20%, het energieverbruik met 50% en de uitstoot van verontreinigende stoffen met 60%. Affenzahn is dus goed bezig met het behoud van het milieu en voor de toekomst van onze kleintjes.

Het productieproces van een Affenzahn tas:

1. PET-flessen worden verzameld en gesorteerd

De lege PET-plastic flessen worden verzameld en naar een recyclingfabriek gebracht. Eenmaal daar worden de doorzichtige flessen geselecteerd om te worden gerecycled.

2. De flessen worden vermalen en gewassen

De flessen worden geplet tot PET-vlokken. Deze worden vervolgens in een waterbad gewassen.

3. Pellets zijn gemaakt

De PET-vlokken worden gesmolten en grondig gemengd. De hete massa wordt vervolgens gevormd tot dikke vezels die in pellets van 3 mm worden gesneden.

4. De draad is gecentrifugeerd

De pellets worden opnieuw gesmolten, in lange vezels getrokken en in draad gesponnen. De gerede draad wordt op spoelen gewikkeld en naar de weverij getransporteerd.

5. De stof wordt gewoven en bedrukt

Weven

De draad wordt in een weefmachine geplaatst en gewoven in witte stukken stof.

Afdrukken

Het patroon wordt dan afgedrukt op de lengte van de stof en beide zijden worden vervolgens gecoat om de stof waterafstotend te maken.

6. Het product wordt gemaakt

Snijdend
De stof wordt vervolgens in naaipatronen gesneden. Deze patronen zijn zo ingedeeld dat de stof efficiënt wordt gebruikt. Er worden geen bruikbare textielresten gebruikt voor opvulling.

In elkaar zetten
De uit de patronen gesneden stukken stof worden vervolgens gebruikt om ons prachtige product te naaien.

Andere merken die ook van gerecyclede PET flessen worden gemaakt zijn Engel en Fjallraven Re-Kanken Rugzakken. Check Kidsblend voor deze mooie tassen.

Blog Latest news

(pag 1 van 2)