Blog post

Zomer stamppot

Zomer stamppot

Stamppot in de zomer? Jazeker, snel en makkelijk en boordevol vitamines. Er zijn verschillende variaties mogelijk mogelijk. Ik merk dat mijn kinderen het heerlijk vinden. Het is een combinatie die je kan maken met aardappelen of bijvoorbeeld zoete aardappel. Het goede van een zoete aardappel is dat het helemaal geen aardappel is, maar een knol en dat het vol vitamine C zit.

De truc van een zomerse stamppot is dat het ingrediënten bevat die koud als wel warm zijn. Hierdoor blijft het lekker fris. In plaats van de stamppot aan te maken met melk en boter gebruik je nu crème fraiche of zure room.

Een van de favorieten bij  mij thuis is; zoete aardappel, bosui, snijbonen, tomaat, creme fraiche en chipolata worstjes.

stap 1: stoom de zoete aardappelen (hierdoor blijft de vitamine in de aardappel).

stap 2: Snij de snijbonen klein en stoom of kook deze beetgaar.

stap 3 : snij bosui en tomaten in stukken.

Stap 4: bak de chipolata worstjes en snijd daarna in stukken.

Stap 5: pureer de zoete aardappel en voeg een flinke eetlepel crème fraiche toe. Voeg zout en peper toe en eventueel wat mosterd.

Stap 6: voeg de rest van de ingrediënten toe en hussel het door elkaar.

 

Andere variant is bijvoorbeeld:

Aardappel, veldsla, tomaat, sperziebonen, radijs en worstjes of spekjes.  

 

Eet smakelijk!

Blog Latest news

(pag 1 van 2)